Írós tervek 2017 nyarára

Már a blog Facebook-oldalán is célozgattam rá, hogy szeretnék listát összeállítani arról, hogy mit szeretnék írással/blogolással kapcsolatban elérni, véghezvinni a nyáron. Június 21-én, az utolsó vizsgámmal végre nekem is elkezdődött a nyári szünet, úgyhogy azt hiszem, itt az idő eltervezni, mit szeretnék csinálni, és ezáltal titeket is beavatni azokba a terveimbe, amikről eddig nem sokat meséltem.

1. Blog költöztetése

Nagyon régóta gondolkodom azon, hogy a Blogspot talán nem a megfelelő felület az írásaimnak. Olvasóként ti ezt nem veszitek észre, de főleg a bejegyzések írásakor a kezelőfelület már többször is megtréfált engem, ami miatt nagyon haragszom. Legtöbben a WordPresst ajánlják, mint a legjobb helyet egy blognak, úgyhogy én is ezt néztem ki magamnak — viszont nem elégednék meg egy daremo.wordpress.com vagy hasonló című bloggal. Akkor már úgy döntöttem, veszek saját tárhelyet és domaint is a blognak, így a nyáron mindenképp szeretném átköltöztetni a teljes tartalmat egy új oldalra. Eleinte nagyon bizonytalan voltam ezzel kapcsolatban, főleg azért, mert ez már fizetős szolgáltatás (még ha nem is akkora összeg, hogy az ember egyetemista lánya éhen vesszen miatta), de mindenképp egy nagy lépésként tekintek erre. Végül a Blogspot legutóbbi „szórakozása” döntötte el végleg bennem a vitát: lesz új blog. Komolyan gondolom a blogolást, az írást, tehát igenis jár egy komolyabb felület is az írásaimnak.

Megmutatom nektek itt is, min akadtam ki: ez itt a Blogspot kezelőfelülete. A középső, fehér részt én színeztem át (egyébként az általam olvasott blogok legfrissebb bejegyzései voltak ott), a két szélén viszont (eredetileg) szintén fehér hátterű menünek kellene lennie. Ezt a fehér színt egyébként lassan egy éve nem láttam, ugyanis egy ideje csúnya, szürke színre váltott, tegnap pedig egy ideig, mint a kép is mutatja, annyira elfeketedett, hogy a menüpontokat sem láttam kétoldalt. Ebből már remélem ti is megértitek, hogy egy ilyen instabil rendszerre miért nem bízom szívesen a munkáimat.

2. Három darab novella

Ez tulajdonképpen az éves „havi 1 novella” fogadalmam nyári része. Ezt eddig május kivételével mindig sikerült tartanom, de erre is van (sajnos) egy olyan kifogásom, hogy az egyhetes sulis mérőtábor és a maradék tárgyaim beadandóinak, ZH-inak kijavítása mellett sokkal kevesebb időm és energiám volt írni. Ez meglátszott a bejegyzések számában is: májusban kettő darab blogposzt került ki. Még a június is egy kicsit mélyrepülés (bár van még pár napom), de már most látom az eredményét annak, hogy sokkal kevesebb dolgom van iskola nélkül. Egy áprilisi novella egyébként szintén nem került fel a blogra, de ennek nagyon egyszerű oka van: pályázatra írtam, ami miatt nem kerülhetett ki az internetre sem. Még nem érkezett eredmény, ha lesz, természetesen jelentkezem.

3. Pályázat

On Sai fanfictioníró pályázatot hirdetett a blogján — én pedig hihetetlenül bezsongtam! Nem szoktam a neten nyilvánosan áradozni más írókról, de most itt az ideje színt vallanom: On Saira amolyan írói példaképként tekintek. Nagyon szeretnék vele emiatt egyszer találkozni is, szinte minden megjelent könyvét elolvastam már, és — a legjobb — a fanfictionverseny nyertese beszélhet vele egy egyórás hanghíváson, amikor ő megpróbál írós problémákkal kapcsolatos kérdésekre válaszolni. Addig majd gyakorlom az idegenekkel telefonálást, de nem iszom előre a medve bőrére. Mindenesetre én mindent bele fogok adni.

4. Légüres — a kisregény

Igen, rávettem magam: hosszú évek óta először megint egy többrészes íráson dolgozom. Nem akarok sok poént lelőni, de annyit elárulok, hogy ez tulajdonképpen egy könnyed kis sci-finek indul (aztán majd meglátjuk), nagyon régóta tervezgetem, és végre írni is elkezdtem. A vizsgára való készülődés miatt kicsit megtorpantam az írásában, de az első fejezet már készen van. A teljes írást csak akkor fogom közzétenni, ha teljesen készen lesz, de ne feledjétek: a Daremo olvasói nevű Facebook-csoportban bármi érdekes dolog napvilágot láthat, csak úgy megsúgom.

5. Tíz darab blogposzt

Vagy remélhetőleg több is: ennyi hét van hátra a nyárból (mikor ezt a listát írom), a heti egyet pedig igencsak illene túlteljesíteni. Bár ha emellett több novellát is írok, valamint haladok a regényemmel, akkor szerintem anélkül is egy tartalmas nyarat zárhatok majd, hogy elárasztalak titeket a töméntelen mennyiségű bölcsességemmel.

6. Öt könyv elolvasása

Nyáron remélhetőleg több időm lesz olvasni, úgyhogy itt az ideje kicsit belehúzni. 🙂 2017-re megfogadtam, hogy legalább 10 könyvet elolvasok, eddig hatnál tartok. Ha sikerülne nyáron elolvasni még ötöt, akkor nemcsak, hogy ezt a fogadalmat kipipálhatom, de valószínűleg még túl is teljesítem majd év végére.

Ezek a konkrétan írással (és egy kis olvasással) kapcsolatos tervek. Emellett (egy kis diákmunkán kívül) szeretnék minél több írós programra is eljutni. Ebben a tekintetben kissé nehéz helyzetben vagyok, mivel nagyon messze élek Budapesttől, ahol a legtöbb ilyen esemény zajlik, de elhatároztam, hogy egy-két alkalommal igenis megéri elmenni ilyenekre. Már van olyan program, amit kinéztem magamnak, de természetesen még bármi becsúszhat ráadásnak.

 

Ti mivel fogtok foglalkozni ezen a hol forró, hol viharos nyáron? 

Feliratkozás
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Daremo

Szia!

Neked is nagyon szépen köszönöm, hogy itt vagy, olvasol és írsz is nekem! Nehéz ilyenkor érthetően megfogalmazni, milyen jól is esik ez nekem. 😀 Az egy éves egyetem egyébként tényleg fejlesztett, már csak olyan tekintetben is, hogy sokkal nagyobb lett a teherbírásom, mint korábban, és muszáj volt megtanulnom egy kicsit jobban beosztani az időmet, hogy írhassak is (bár ebben még lenne hová fejlődni). Igyekszem mindig igényesnek lenni írás terén, egyrészt úgy érzem, ha már az emberek rám áldozzák a szabadidejüket (ahelyett, hogy pl. megvennének egy bolti könyvet, aminél látatlanban is nagyobb a garancia a minőségre, mint egy amatőr blogon), akkor tartozom nekik annyival, hogy nem a fejüket fogva átkozzák a nevemet. 🙂 Meg hát maximalista is vagyok, előbb rágnám le a saját ujjamat, minthogy egy látható hibát benne hagyjak az egyik írásomban. 😀
Remélem, tényleg sikerült írnod neked is. 😉 Nekem kicsit sűrű napjaim voltak, úgyhogy néhány napja egy betű sem sikerült, na de majd most. 🙂 Haladni kell a tervekkel.
Még egyszer köszönöm szépen, hogy írtál, és remélem, máskor is ilyen véleménnyel leszel majd a műveimről!
Üdv, Daremo

Daremo

Szia!

Nagyon szépen köszönöm, hogy ennyi mindent elolvastál tőlem, és külön köszönöm, hogy a véleményedet is megosztottad velem! 🙂 Igyekszem mindig igényes munkákat kiadni a kezeim közül, és persze folyamatosan fejlődni. Örülök, hogy itt vagy, és remélem, a későbbiekben is kellemes időtöltést jelent majd számodra az írásaim olvasása. 🙂

Köszönöm!
Daremo

Júlia Lenner

Kedves Daremo!

Őszintén megvallom, csak nemrég léptem az oldaladra, habár a posztjaidat mindig is láttam különböző csoportokban, de így is csak azt mondhatom, hogy imádom az írásaidat (nagyon várom a nyárra tervezetteket), főleg azért, mert nagyon összeszedettek. Gondolom Te magad is ilyen vagy, talán ez az életkorból vagy az egyetem terhei miatti "muszájból" adódik, mindenesetre nagyon szerethető tulajdonság. 🙂 Külön köszönöm ezt a bejegyzést, igazán lelkesítő volt: még elköszönök tőled és nekiállok írni.
Sok sikert a listádhoz!
Arrivederci
Julcsi

~SerenaSwan

Kedves Daremo!

Mostanában naponta többször is fel szoktam nézni a blogodra, és szeretnék neked gratulálni a fantasztikus munkádhoz. Egy-két novella kivételével az összeset elolvastam, ami fent van, és hú. Nincsenek rá szavak, mit is éreztem, amikor elolvastam őket. Nagy hatással voltak rám, maradjunk annyiban. Szeretem az elvont írásokat, na meg a romatikát is, de a tragikus irományaidat is szívesen olvastam. Tanulságos dolgokról írsz, ráadásul nagyon jól. Választékos a szókincsed és a helyesírásod hibátlan. Örülök, hogy rátaláltam a blogodra, további sok sikert, és kívánom, hogy érd el a célkitűzéseidet!

Serena Swan

Daremo

Szia!
Második? Hogy lesz neked már kettő? 😀 Eszem megáll! 😀
Befejezem. Muszáj. Egyelőre nagyon csípem a sztorit, bár tapasztalt sci-fiseknek tutira ki fog hullani tőle a haja, de ez olyan nagyooon soft sci-fi lesz, mondjuk így. 😀
Én már nézegetem a WordPresst (megtaláltam álmaim 50 dolláros sablonját – egy perc néma csendet, mert ennyi pénzem nincs -, de eddig tetszetős a dolog, szóval szerintem amint lesz egy kis felesleges pénzem (jóvicc, felesleges sosincs), akkor belevágok. 🙂

Dehogy gáz! 😀 Örülök, ha kicsit hatással vagyok másokra, és tudok ösztönözni. 😀 Majd rugdossuk egymás hátsóját a kitűzött célok teljesítéséért. 😛

Daremo

Szia, Hollótoll! 🙂

Köszönöm szépen! Engem nagyon motivál, ha "elszólom magam" a terveimről, akkor már úgy érzem, nem hagyhatom cserben azokat, akiknek megígértem az irományaimat, és csak azért is befejezek mindent. 😀 Nagyon lüke logika, de eddig mindig bevált. 😀
Sajnos Győrtől még messzebb lakom. 🙁 Itt vagyok az ország egyik legdélibb részében, Baján. Itt aztán semmi nincs, még hozzám hasonló amatőr írót vagy történetes bloggert sem igazán ismerek. 🙁 Úgyhogy maradt Pest, meg talán egy-két program a nyáron, ahova eljuthatok.
Azért köszönöm! 🙂

Üdv, Dare

Rhyen

Szia, Daremo!

Sok sikert a pályázathoz, biztos az is sikerülni fog. Nemsokára a második válogatás lesz a polcomon, amiben benne van az írásod. A kisregényedet pedig nagyon várom, de azt tényleg fejezd be! 😀
Amúgy nekem soha nem szórakozott a Blogger… érdekes. Én inkább azért álltam vissza G-Portálra, mert ott sokkal jobban éreztem magam, könnyebben tudom kezelni. A WordPress viszont tényleg jó, egy ideig írogattam ott.

Remélem nem gáz, hogy én is csináltam egy ilyen listás bejegyzést az oldalamon – reflektálva az utolsó kérdésedre.

Hollótoll

Kedves Daremo!

Sok sikert a terveidhez! Ezzel a kis listával, másokat is (köztük engem is) ösztönzöl, hogy alkossunk (hassunk és gyarapítsunk), valamint, hogy nézegessük nyáron a Papírfecnis fiókot.

Én is blogspotos vagyok, bár rajtam nem szokott semmit se megtorolni vagy bosszút állni. De remélem nem szóltam el magam. Mindenesetre remélem neked beválik a váltás!

Nem tudom merrefele laksz, de ha esetleg Győr közelében, akkor tudnék ajánlani egy programot.

Kellemes nyarat és jó munkát!

Üdvözlettel:
Hollótoll

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás